Digitale beveiligingsexpert lanceert gratis ESET Online Scanner voor Facebook

ESET®, wereldwijd marktleider in proactieve digitale bescherming, sluit zich aan bij het anti-malware-initiatief van Facebook. ESET stelt zijn Online Scanner gratis beschikbaar voor alle Facebook-gebruikers. De oplossing van ESET helpt ze bij het scannen, identificeren en verwijderen van malware op hun Facebook-account; bijvoorbeeld nadat ze hebben ingelogd op een geïnfecteerde computer. ESET Online Scanner voor Facebook gaat vandaag live en is gratis beschikbaar.

“Ons doel is om onze gebruikers de juiste technologie te bieden, de ervaring met onze diensten te verrijken en hun digitale apparaten beter te beschermen. De ESET Online Scanner voor Facebook vermindert het aantal gevaarlijke links aanzienlijk, uit de miljarden kliks die dagelijks op Facebook plaatsvinden”, aldus Chetan Gowda, Software engineer bij Facebook.

ESET Online Scanner voor Facebook is ontwikkeld om geïnfecteerde computers van Facebook-gebruikers te detecteren en op te schonen.

“ESET is trots zijn beveiligingsdiensten aan alle Facebook-gebruikers wereldwijd aan te bieden. De best beoordeelde detectietechnologie van ESET in de gratis Online Scanner voor Facebook garandeert effectieve en eenvoudige detectie en een lage systeembelasting”, aldus Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer bij ESET.

Wanneer een Facebook-gebruiker inlogt op zijn account, controleert Facebook op verdacht gedrag, zoals het versturen van spam of geïnfecteerde links naar vrienden of familie. Als Facebook zoiets signaleert, stuurt het socialmedia-platform een bericht aan de gebruiker met de optie om de ESET Online Scanner voor Facebook te activeren. De gebruiker maakt binnen Facebook direct gebruik van de dienst, gratis en zonder onderbreking.

Als Facebook-gebruikers de ESET-scanner downloaden en uitvoeren, kunnen ze Facebook en andere online diensten blijven gebruiken op hun digitale apparaat, zonder prestatieverlies. Wanneer de scan is voltooid, krijgen ze een melding via Facebook en zijn de resultaten van de scan te bekijken. Het opschonen van bestanden begint wanneer de scan is afgerond en er malware is ontdekt. Ten slotte krijgt de gebruiker het resultaat te zien en een link naar www.eset.com.

Deze Facebook-service is gebaseerd op de gratis ESET Online Scanner , die miljoenen gebruikers online beschermt. Uit de meer dan 44 miljoen scans met de ESET Online Scanner bleek in bijna de helft van alle gevallen de computer met malware te zijn besmet.